Thursday, 27 February 2014 | By: Menaga Sathia

சாமை இட்லி /Saamai ( Little Millet ) Idli | Millet Recipes | 7 Days Breakfast Menu # 5


தே.பொருட்கள்

சாமை அரிசி -2 கப்
வெள்ளை முழு உளுந்து -1/2 கப்
வெந்தயம் -1/4 டீஸ்பூன்
உப்பு - 1 டீஸ்பூன்

செய்முறை

*அரிசி மற்றும் உளுந்து+வெந்தயம் இவற்றை கழுவி தனித்தனியாக 2 மணிநேரம் ஊறவைக்கவும்.

*ஊறியதும் இட்லிக்கு அரைப்பது போல் அரைத்து உப்பு சேர்த்து கரைத்து  8 மணிநேரம் புளிக்கவிடவும்.

*புளித்ததும் இட்லிகளாக ஊற்றி ஆவியில் வேகவைத்து எடுக்கவும்.

*சட்னி அல்லது பொடியுடன் பரிமாறவும்.

பி.கு

இதே போல் சாமை அரிசிக்கு பதில் மற்றசிறுதானியங்களிலும் செய்யலாம்.

This is off to Priya's Vegan Thursday
print this page

23 பேர் ருசி பார்த்தவர்கள்:

Magees kitchenworld said...

Healthy Fluffy idly...Sounds yummy

Unknown said...

wow thats a very soft and healthy idli with saamai rice :) looks fantastic dear !!

great-secret-of-life said...

healthy idli

Priya Suresh said...

Kalakals Menaga, naanum intha idli try panniten, but post poda than time illa..Super ponga.

divya said...

looks fantastic dear !! make me hungry now :)

Unknown said...

Healthy and tasty millet idli ...:)

Priya said...

migavum sathana kalai tiffin.

Priya said...

nan ungal valayil guest post podalama?

Hema said...

Idli supera vandu irukku Menaga..

அம்பாளடியாள் said...

அருமையான சமையற் குறிப்பு .மிக்க நன்றி தோழி பகிர்வுக்கு .

Priya Anandakumar said...

very healthy and delicious breakfast...

Akila said...

HeLthy one

nandoos kitchen said...

Wow! This looks great. Exactly like normal idly. Will try this soon.

ADHI VENKAT said...

அருமையா இருக்கு. பகிர்வுக்கு நன்றி.

Lifewithspices said...

even m in love with samai .. wonderful millet.. yumm looking idilies..

Sangeetha M said...

wow..idli looks soft and fluffy....i am yet to try this millet, will definitely try this idli for sure..thanks for sharing!

Unknown said...

super recipie

Unknown said...

Lovely idli's..

Prachisvegkitch.blogspot.in said...

soft and healthy idli... happy to follow u , will happy if u follow me back.........................

Kirubha Arunkumar said...

hi wts d french name for saamai? I'm living in french Polynesia.

Menaga Sathia said...

@ Kiruba

சாமையின் ப்ரெஞ்ச் பெயர் எனக்கும் தெரியாது...இதனை நான் இந்தியாவிலிருந்து வாங்கி வந்தேன்.

Kirubha Arunkumar said...

Thanks for d reply😊

Unknown said...

Dear Sashiga:
We were stopped by your “Sattur Sev” only to explore more of your South Indian delicacies! Even Samai could be delicious as “Saamai Idli”.We would love to feature your culinary skills on our global platform.

This is an exclusive space for your penmanship, where you can publish your unique culinary outputs in the form of brief food blogs; that too you’re the one, who’s going to own this space! We would like to pass it on to others by featuring it on our global platform!

http://indiapulse.sulekha.com/food-recipes
http://indiapulse.sulekha.com/

Sulekha.US would be glad to present your food blog to the Indian communities living abroad. We would love to connect them through one of the most vital channels i.e. food.

It’s all yours and you’re going to own an exclusive food blog with Sulekha to share your recipes along with their back links. We would promote it across our wall and social media.

Featuring your recipes on our home page would be a perk for our eager Indians, who are waiting for Desi recipes and baked goodies ranging from ‘grand’ to ‘on the go’.

Sharing your passion for food might rejuvenate the taste buds and senses of millions of Indians living abroad. We’re awaiting your valuable reply.

Bon Appetite!

Thanks & regards

Hamida, Content Manager, Sulekha US

HasanulhameedhaS@sulekha.net

01 09 10